Pre više hiljada godina jedan mudac je izrazio suštinsko pitanje koje postavlja svaki istraživač porekla onoga što nas okružuje, kao i nas samih: „Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio?“

Nakon hiljade godina promatranja, uključujući i najveća dostignuća moderne nauke, ljudi su uglavnom dosli do dva moguća zaključka. Ili je to stvorio neko ko je daleko vise inteligentan i moćan od svega postojećega što nalazimo oko sebe, uključujući i nas same, ili je sve to nastalo iz ničega, samo od sebe, zahvaljujući zakonima koji su nastali sami od sebe i procesima koji su sami sebe stvorili i uredili.

HawkingJedan od najmudrijih čoveka današnjice, Stephen Hawking, nakon nekoliko decenija istrazivanja zaključuje ono što mnogi istraživači porekla danas zaključuju: „Zato što ima zakon kao što je gravitacije, uviverzum može, a i stvara sebe iz ničega… Spontano stvaranje je razlog što ima nečega rađe nego ničega i zašto univerzum postoji. Nije potrebno da se pozivamo na Boga da napravi eksploziju i pokrene univerzum.“ (The Grand Design, Stephen Hawking)

Sa druge strane, postoje naučnici koji gledajući u isti univerzum koji nas okružuje, koristeći iste metode istraživanja kao i Hawking, zaključuju ono što nam sve oko nas ukazuje da „ništa“ nikada ne proizvodi „nešto“ i da je „nešto“ uvek posledica nekog uzroka. Sve oko nas nas upućuje da postoji Inteligentni dizajner koji je sve pokrenuo a koji sam nema svog „pkretača“.

BiblijaBiblija na ovo značajno pitanje daje odgovor svojom prvom pisanom rečenicom: „U početku stvori Bog nebo i zemlju.“ Iako u toj prvoj rečenici Biblija ne pokušava da da dokaza za tu izjavu, logičnost ove izjave prevazilazi logiku savremenog čoveka poput Hawking-a. Iako nas Biblija upućuje preko proroka Isaije da podignite gore oči svoje i vidimo ko je to sve stvorio, još uvek ono što Biblija daje kao odgovor na to pitanje, je utemeljeno na logici koja je dokazana tokom hiljada godina ljudskog istraživanja da „nešto“ nikada nije nastalo kao posledica „ničega“.

Ko je taj UZROK svega? „Ko je to sve stvorio?“, To pitanje koje je mudri covek Isaija izrazio je zapravo pitanje samog Boga koji ga postavlja coveku. Iako je Biblija kategorična da je Bog sve stvorio, još uvek u Bibliji sam Bog traži od čoveka da sam da odgovor na to pitanje, gledajuću ono što se nalazi oko njega. Nadamo se da će nam stranice ovog sajt pomoći da zaključimo ono što je postavljeno kao osnovni princip u Bibliji,  „U početku stvori Bog nebo i zemlju.“